tarczylogo_1.jpg
Határtalanul
E-Kréta

Osztálynapló
Ellenőrző
E-Ügyintézés

Osztálynapló
Ellenőrző
E-Ügyintézés

Osztálynapló
Ellenőrző
E-Ügyintézés

Versenyeredmények

Versenyeredmények

2024/2025-es tanév

Logók
Nyitvatartás
Az iskola a tanítási időben hétfőtől - péntekig
7.00 órától 18.00 óráig tart nyitva.
previous arrow
next arrow

Az egészségtudatos táplálkozással ismerkedtek a pápai diákok

Közzétéve: 2019.01.31 - forrás: Babos Petra (papa-ma.hu)

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara iskolai edukációs tájékoztatósorozatot szervezett általános és középiskolások számára Itthonról otthonra címmel. Ennek keretében minden megyében szervez előadásokat a mezőgazdaság sokszínűségéről, a tudatos vásárlás és az egészségtudatos táplálkozásra, valamint a zöldség-és gyümölcsfogyasztásra fókuszálva. Pápán a Tarczy Lajos Általános Iskolában és a Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban tartottak előadást.

Süle Katalin, a NAK elnökségi szóvivője előadásában a helyi, egészséges termékeket népszerűsítette.
-Kötelességünk a diákokkal megismertetni, hogy amit a magyar mezőgazdászok megtermelnek, abból élelmiszer készül. Az előadást már több mint ötezer gyermek hallotta szerte az országban, s azt tapasztalom, hogy nem mindig ismert számukra, hogy amit otthon fogyasztanak, annak valami köze is lenne a magyar mezőgazdasághoz. Jó, ha tisztában vannak azzal is, hogy melyek a helyi termékek. A helyi termelők által megtermelt, előállított termékek, legyen az zöldség, gyümölcs, lekvár, méz, sokkal több vitamint tartalmaz és jóval ízletesebb, mint a nagy áruházláncok polcain megvásárolható termékek.
Sövényházi Balázs, a NAK Veszprém megyei elnöke elmondta, a gyerekek a legfogékonyabbak e témára. Abban bíznak, ha a gyerekekkel megismertetik, hogy milyen hatással van rájuk a zöldség-és gyümölcsfogyasztás, akkor otthon is elmondják szüleiknek. Hangsúlyozta, egyre több termelői piac nyílik, ahol a kézműves termékeket tudnak vásárolni.
A diákoknak nagyon tetszett az előadás, melynek végén mézet kóstolhattak tanáraikkal együtt.