tarczylogo_1.jpg
Határtalanul
E-Kréta

Osztálynapló
Ellenőrző
E-Ügyintézés

Osztálynapló
Ellenőrző
E-Ügyintézés

Osztálynapló
Ellenőrző
E-Ügyintézés

Versenyeredmények

Versenyeredmények

2022/2023-es tanév

Logók
Nyitvatartás
Az iskola a tanítási időben hétfőtől - péntekig
7.00 órától 18.00 óráig tart nyitva.
previous arrow
next arrow

Digitális Témahét 2022 (III. rész: Jókai Mór nyomában Pápán)

Közzétéve: 2022.04.19

Idén a 7.c osztály tanulói a digitális témahéthez kapcsolódóan Jókai Mór pápai kötődésével foglalkoztak. Az irodalom órákon PPT-bemutatók segítségével is megismertük a híres író életét, munkásságát, kötelező olvasmányként A kőszívű ember fiai című regényét.
Informatika órákon és otthon a tanulók önállóan kutattak az interneten és az iskolai könyvtárban, feltárva Jókai Mór pápai diákéveit, baráti és családi kötődéseit, a hozzá kapcsolódó emlékhelyeket. Az összegyűjtött ismeretek segítségével beszámolókat írtak.
A Petőfi Városbarát Egylet ügyvivője, Kerecsényi Zoltán városismereti séta keretében mutatta be az órákon már megismert emlékhelyeket az osztálynak. Kísérőnk Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna volt, aki sokat segített a könyvtári kutatásainkban is. Az irodalomtörténeti és életrajzi érdekességekkel fűszerezett kirándulást fotókkal is dokumentáltuk, melyekkel a projektet lezáró újságcikkünket illusztráltuk.
Legfontosabb célkitűzésünk az volt, hogy a kötelező tananyagot a digitális eszközök használatával és önálló kutatómunkával színesítsük, az elméleti ismereteket a gyakorlatban is alkalmazzuk, és mindez valódi közösségi élménnyé váljon.

Mellékletek:

Emlékséta Pápán Jókai Mór nyomában (A 7.c osztály és Kohuth Helén osztályfőnök)

Jókai Mór Pápán (Ruzsás Máté 7.c)

Jókai Mór és szülővárosom, Pápa (Hatvani Márk 7.c)

Kohuth Helén magyartanár