tarczylogo_1.jpg
Határtalanul
E-Kréta

Osztálynapló
Ellenőrző
E-Ügyintézés

Osztálynapló
Ellenőrző
E-Ügyintézés

Osztálynapló
Ellenőrző
E-Ügyintézés

Versenyeredmények

Versenyeredmények

2022/2023-es tanév

Logók
Nyitvatartás
Az iskola a tanítási időben hétfőtől - péntekig
7.00 órától 18.00 óráig tart nyitva.
previous arrow
next arrow

Logókészítő verseny

15 éve indult a Tarczy Lajos Általános Iskola magyar-angol kéttannyelvű tagozata. E jeles évforduló alkalmából logókészítő versenyt hirdettünk a felsős, tagozatos diákok részére. A nyertes logót feltüntetjük a tagozat által rendezett valamennyi versenyen és programon.
Talán nem véletlen, hogy éppen 15 pályamű érkezett. A zsűri nehéz helyzetben volt, nehéz volt választani a kreatív, színes, szemet gyönyörködtető munkák közül.
Végül a következő eredmény született:
1. hely: Szakács Panka, 6.e
2. hely: Balogh Emese, 8.e
3. hely: Erki Rebeka, 6.e
Különdíjban részesült: Kapin Dominik, 5.e osztályos tanuló.
A helyezettek oklevelet, angol nyelvű magazint és csokoládét kaptak, a nyertes egy könnyített olvasmánnyal is gazdagodott. A versenyről és az elkészült logóról a nyertes, Szakács Panka így nyilatkozott.

Első lettem a logókészítő versenyen!

Szeretek kreatív feladatokat megoldani, rajzolni, kézműves dolgokat készíteni, ezért beneveztem jómagam is az iskolánk magyar- angol két tanítási nyelvű tagozata által meghirdetett logókészítő versenyre.

Rajzszakkörön Helén néni, kedvenc rajztanárom csupa hasznos tanáccsal látott el arra vonatkozóan, hogy mire kell koncentrálni egy logó megtervezésekor, milyen fontos szerepe van a formáknak, az egyszerűségnek, a színeknek. Több ötletem is támadt, ezeket mind papírra is vetettem, de végül a harmadik megoldás nyerte el a tetszésem, amely aztán sikert aratott.

Tervezéskor mindenképp hangsúlyozni szerettem volna a magyar-angol nyelv összetartozását iskolánkban és a kéttannyelvű tagozat 15. évfordulóját. Etért döntöttem úgy, hogy két összefonódó kezet rajzolok leegyszerűsítve, melyek a magyar és az angol zászló színeit és elemeit tükrözik. Rajzolás közben véletlenül egy görbe vonalat húztam, amely beindította a fantáziám, s így kapták végső formájukat a kezek.

Annyira boldog voltam, hogy az én munkám nyerte el az első díjat, hogy táncra perdültem örömömben az eredményhirdetés után. Remélem, másoknak is tetszik majd a logóm!

Szakács Panka 6.e