Médiaszakkörösök a téli szünetről

Földing Csanád (8.e)
Legemlékezetesebb élményem a szünetből a balatonfüredi korcsolyázás. Másfél órát álltunk sorba, hogy bejuthassunk a jégre, de megérte. Egy nagy térrel kezdődik a pálya, ami legalább háromszor akkora, mint a pápai. Majd az 1 km hosszú, bekerített, biztonságos jégfolyosó az utcákon, a járdák, a fénylő kirakatok mellett, a feldíszített városon át halad, összeköt három pályát. Különleges élmény volt korcsolyázva végignézni a Balaton-partot. Az elején még kevesen korcsolyáztunk, a vége felé lett nagy a zsúfoltság. Néhányan túl gyorsan, már-már veszélyesen siklottak. Testvérem elesett, de szerencsére nem történt semmi baja. Januárban már készültem a felvételire, a Petőfi Sándor Gimnázium két tannyelvű tagozatán szeretném folytatni tanulmányaimat.

Farkasdy Szófia (7.e)
Két hétig pihentem. Felénk nem volt olyan nagy zaj szilveszterkor. A szomszédunk állított fel egy tűzijátékot rosszul. Valószínű, a szél döntötte fel, de szerencsére vizes volt a föld, ahova becsapódott, így nem történt baj. Január harmadikán szólt a barátom telefonon, hogy mindjárt megérkezik Óvárról hozzám. Nem azt kérdezte meg, hogy jöhet-e, csak bejelentette, jön. Maradt fél órám készülni, rendet rakni, ajándékot venni. Aztán persze jól éreztük magunkat, játszottunk a kutyámmal. Itt Pápán korcsolyáztam több alkalommal is. Kiraktam egy 1466 darabos, 18 karikás puzzle játékot egyedül 6 óra alatt. Télen nem utazunk, de a nyaralásunkat már lefoglaltuk Horvátországba.

Kiss Dorina (7.e)
Decemberben a tapolcai sakkversenyen én szereztem a csapatban a legtöbb pontot. 5-ből 4,5-öt. Legközelebb Veszprémbe megyünk majd sakkozni, és folytatódik a Diákolimpia, amire készülünk. Szünetben pihentem, olvastam, a családunkkal jól telt az idő. Csak az utolsó napokban kezdtem el tanulni kémiát, biológiát, olvasom a Rómeó és Júliát.

Kovács Zalán (7.e)
Szerintem a téli szünet a pihenésre való. Jól kialudtam magam.

Buti Alíz (6.a)
Részt vettem az iskolai karácsonyi hangversenyen énekkarosként. Szólót énekeltem a Gyere el a jászolhoz című számban és a csettintést segítettem vezényelni a Feliz navidad-ban. A karácsonyunk szokásosan telt; szenteste ajándékozás családi körben, aztán ünneplés a pápai nagyszüleimnél majd az ajkaiaknál. Az egyik sminkajándék allergiás reakciót váltott ki nálam. Legemlékezetesebb élményem az újévi koncert volt a zsúfolt színházban, ahol szüleim és testvérem is szerepeltek a fúvós zenekarban.

 

Hubert Vivien Csenge (6.a)
Otthon voltam végig, csak mamámat néztük meg 23-án Pápán. Ott előkarácsonyt tartottunk, ajándékoztunk. 52 db-os akrilfestékes készleteket, táncszőnyeget, távirányítós legóvonatot, legót, hangszórót, Catan stratégiai társasjátékot kaptam. Gyakran társasoztam is szüleimmel. Számomra hosszúnak tűnt a szünet, elég lassan telt. Örülök, hogy újra láthatom a barátnőimet.

Pataki Brenda Virág (6.a)
A szentestét anyáékkal töltöttem. 25-én autóval tettük meg a hosszú utat mamámékhoz Egerbe. A Dobó téren koncerteket néztünk, DJ Dominikot hallgattuk. A közeli faluban, Ostoroson meglátogattuk keresztanyámékat, unokatesómmal játszottam. Szilveszterkor nem volt durva hangzavar, átaludtam. Bátyám bulizott nagyot. Itthon a kutyáink biztonságban voltak a lakásban. Szoktatjuk őket a zajhoz, szeretik nézni a fényeket, de egy nagy durranástól megijedhetnek. A szünet utolsó napján tanultam kicsit, megírtam a matek és környezet házit.

Polgár Hanna Dóra (6.a)
Az iskolai karácsonyi koncertben és a néptáncban én is szerepeltem. A szentestén okosórát, ruhákat, csokit, Uno kártyát, táskát, iskolai felszerelési holmikat, fülhallgatót kaptam. A két ünnep között a rokonokkal találkoztunk, unokatestvéremék meglátogattak minket. Mamámnál jártam Várkeszőn, megnéztem a Rábát, akkor már apadt a folyó, nem volt árvíz, mint nyáron.

Sirsom Larissza (6.a)
Sokféle ajándékot kaptam. Zalaegerszegre utaztunk a két ünnep között egy ismerőshöz. Sétáltunk a városban, az díszkivilágításban szép volt a város, a Fő téren korcsolyáztam. Január 7-én megünnepeltük a testvérem 4. születésnapját. Még egy óriási felfújható 4-est is kapott, amin átkukucskált.

Somogyi Lilien (6.a)
Karácsonykor nagyon ízlett a szaloncukor és a mézeskalács, elég sokat leettem a fáról. A hangfalnál anyával karaokéztunk, nagyon jól éreztük magunkat. Nem is karácsonyi dalokat, hanem diszkózenét hallgattunk. Meglepetésként Mystery Boksz játékot kaptam, szuper táncoló figurák vannak benne. Kétszer is korcsolyáztam a pápai jégpályán. Egyszer apával, másodszor nővéremmel. Sajnos ikertestvéremnek, Kevinnek nem volt kedve korizni, pedig annál jobb, minél többen vagyunk. A szilvesztert apával töltöttem, a Fő téri buliban vettünk részt, el is keveredtem, de megtaláltuk egymást. Szép volt a tűzijáték.

Garabics Bendegúz (6.e)
Emlékezetesen telt a téli szünetem. Otthon feldíszítettük a fát, de az ünnepeket Bükkfürdőn töltöttük. Nagyon tetszett a bowlingozás, a biliárdozás, de legjobban a wellness részlegben éreztem magam. Szilveszterkor a családommal búcsúztattuk az évet, a kutyám, Bejgli is velünk volt a lakásban. Behallatszott a tűzijátékok zaja, de nem félt, nem is ugatott. Örülök, hogy hosszú volt a szünet, sokat játszottunk.

Fehér Zoltán (6.e)
Sokféle karácsonyi ajándékot kaptam, fülhallgatót, hangszórót, számítógéphez csatlakozó egységeket. Szilveszterkor bort, pezsgőt nyitottunk. Balatonfüreden a tűzijátékkal köszöntöttük az új évet. Apukámnál töltöttem egy hetet, az ő gépén érdekes katonai és versenyautós játékokat próbáltam ki. Egy hetet a mamámnál voltam, beszélgettem vele, sokat játszottam a kutyámmal. Nekem még kevés is volt a szünet, több időt kellett volna a pihenéshez.